blogiin%20003.jpg

7 vuotta ehti kulua edellisestä kesälomareissusta... Tämän vuotista reissua oli suunniteltu jo monena vuonna, vaan nytpä sen aika sitten koitti, eihän sinne ilman kudinta voinut lähteä... Aattelin, etä tempasen autossa nuo viimiset varastossa olevat akryylit sukiksi, vaan pitihän sitä akryyli varastoa sitten keskisellä täydentää kahdella liukuvärjätyllä kerällä, kun sävy oli vaan niin suloinen...

Huutokappakeisarin luona vierailtiin, turhaan ihmiset siitä suuvaahdossa meuhkaa, ohjelmana se on kyllä 10, mutta noin niinku kokemuksena se jättää aika kylmäksi, pöydät oli jokseenkin tyhjät ja kameramiehet paikalla saavat aikaan teennäisyyttä. Pienet tilat ja ihmisten järjetön määrä sai aikaan sen ettei siellä kovin kauaa viihdytty. Vaan reitti jota pitkin maps neuvoi ajamaan Palsanmäeltä Ähtäriin oli mitä hienoin, järvien jälkeen lisää järviä ja soita soiden jälkeen.

Lapsuus vuosien ähtäri oli jotenkin ränsistyneen oloinen, vaikka ei se kokemusta pilannut, eläimet on eläimiä, näätä varsinkin. Ähtärin jälkeen pyrähdys Keskiselle ja matka kohti rannikkoa, illaksi venetsialaisia ja ilotulitusta Uuteenkaupunkiin katsomaan. Kyllä se vaan on tuollanen "pyroshow" paljon hienompi kuin se että ihmiset paukuttelee niitä rakettejaan miten sattuu ja minne sattuu.

Viimeisenä päivänä pääsin vierailemaan kehräämö mustassalampaassa, samalla kun hain huovutusvilloja. Erittäin hieno kokemus ja paljon uusia ideoita tarttui tuolta reissulta. On sääli että pienkehräämöitä on Suomessa niin vähän ja suurinosa niiden vetäjistäkin alkaa olla jo eläkeiässä, ilman että jatkajista on tietoakaan. Paluumatkalla autossa oli hiljaista, mies arvasi mietteet, että et o tosissas, että sitä kehräämöä mietit, enhän minä, enhän? Eihän meillä ole edes tiloja koneille? Eihän?

blogiin%20007.jpg

Joulu tulee ihan kohta, yhdet naisten sukat pukinkonttiin.