Törmäsin viime syksynä veljen vaimon luona tällaisiin korukutsuihin ja sain pienoisen innostus kärpäsen pureman siellä, joten päätin itsekkin pitää kutsut. Idea näissä on se että ky. korukaupan vetäjä tuo paaaljon erilaisia materiaaleja mukanaan ja niistä sitten saa valita itselleen mieleiset. Voi tehdä kaula-, ranne-, nilkkakoruja, avaimenperiä, korviksia, helmienkeleitä, kirjanmerkkejä, ym. Itse tein sillon syksyllä niitä enkeleitä ihmisille joululahjaksi. Nämä tekeleensä saa sitten lunastaa materiaalikulujen hinnalla. Tällä kerralla tein muutamat (4 paria) korvikset ja avaimenperän itselleni, materiaali kulut n. 13e. Kurssin vetäjällä oli mukanaan mallikoruja ja ihastuin tähän yhteen niin totaalisesti että se oli pakko ostaa häneltä materiaalikulujen hinnalla 12e. Itse en olisi tällaista enää kerennyt kutsuilla tekemään, eikä hänellä olisi tähän edes ollut kaikkia samanlaisia materiaaleja. Tosin mietin kyllä jo että missä tätä sitten käytän, kun niitä kekkereitä ja menoja on niin vähän ja tallissa ei tällaista raaski käyttää... Mutta hieno se on. Sen sanon vielä, ei saisi muita ns. kutsuja moittia, mutta kyllä nämä ovat ainutlaatuiset verrattuna myyntikutsuihin. Toki kestävät myös kauemmin, mutta tulee sitten vietettyä sitä rentoa yhdessäoloa ystävien kanssa, mukavasti hurahti 3½h ensin kahvitellessa ja sitten korujen parissa ja kaikki vaikuttivat innostuneilta tulemaan joskus jatkossakin... Ehkä syksyllä?

Tarjottavat:

Kasvispiirakka

pohja:

2dl vehnäjauhoja

1dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

100g rasvaa

½dl vettä

esipaistoa uunissa alimmalla tasolla 10min.

päälle:

250g kirsikkatomaatteja

1 paprika

1 prk salaattijuustokuutioita tai fetaa

2 munaa

1 prk ruokakermaa

½ tl mustapippuria

ja ripaus päälle juustoraastetta

Uunin alimmalla tasolla 225* 20-30 min

Tein tällä samaisella ohjeella kerran ennekin ja tämä on kyllä hyvää, kauan olen yrittänyt todistaa itselleni että ilman lihaakin voi saada jotain hyvää aikaan ja viimein onnistuin vakuuttamaan itsenikin...

Ja kahvinkera vielä hyydykekakkua:

Resepti on samaa sarjaa kuin aiemmat hyydykekakut, mutta tässä korvasin vanilja tuorejuuston kuningatar rahkalla ja hyvää tuli... limen jätin pois ja valkosuklaata meni koko levy. Ja päälle vielä ihanasta tummasta suklaasta korumaiset perhoset.