Näin se aatonaattona alkoi, kun viimeisetkin siivoukset oli tehty, lähdettiin perinteiselle joululahjakierrokselle. Tällainen määrä lahjoja lähti tänävuonna jakeluun. Puolille öin venähti tuo kierros, kera kauppareissun ja iltatallin. Siitä sitten kinkkua uuniin ja mies lähti vielä joulupukin pajalle väsäämään minun lahjaani....



Aattoaamuna herätys klo. 6 ja kinkun lämpötila tasan sata... Eipä sillä, näin on käynyt jo monena vuonna. Meillä vaan yksinkertaisesti tykätään kypsästä kinkusta, kaikki alle 85 asteinen on raakaa, sanokaa mitä sanotte. Siinä sitten aamupäivän aikana saatiin kuusikin sisälle. Yksinkertainen on kaunista.



Joulurauhan julistus, niin ihmisille, kuin eläimillekkin. Syömistä, juomista, herkkuttelua, lahjojenjakoa ja hieman saantiakin... Kunnon pitkät päikkärit elokuvan ääressä ja illaksi saunomaan skumpan merkeissä ja hieman lisää lahjapapereiden rapinaa joulutarinan ääressä. Ehdottomasti paras lahja tuli äidiltäni, toivomani virkattu matto, luonnonväreillä värjättynä.



Joulupäivinä vähän lisää syömistä ja sukulointia... Tässä kevyt kahvipöytä meiltä. Ihan perinteiset kinkkuleivät, joulutortut, konvehteja, viinirypäleitä ja mustikka-valkosuklaa hyydykekakku.



Ja ensimmäistä kertaa minunaikanani perinteisellä Tapaninpäivän ajelulla reellä. Rauhallinen hieno keli, ei tuulta, vain hivenen lumisadetta ja -10 astetta mittarissa. Niin puhdasta ja seesteistä.



Tämä joulu on paketoitu ja seuraava on jo "puikoilla"... Uutta vuotta odotellessa...